Dagje Efteling


We wilden al een hele tijd weer een keer naar de Efteling, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Met een actie van de bekende supermarktketen hadden we 2 kaarten in huis. Aangezien de kaarten niet zo lang meer geldig waren, was het ‘nu of nooit’. Ondanks de waterkou was het toch best druk. In het park eerst maar een ticket regelen voor Ravelijn. Deze parkshow hadden wij nog niet gezien (de laatste keer dat we in de Efteling waren, was de stad nog in aanbouw). Het is een parkshow met veel actie, raven en paarden. Er gebeurd een heleboel in de arena, maar de verhaallijn kan wat mij betreft duidelijker. De muziek is goed en het was mooi om te zien. Verder natuurlijk in attracties als Villa Volta, Vogelrok en Joris en de Draak geweest.
Om 18:15 uur was de eerste show van Aquanura.  Het was toen nog niet helemaal donker. Op klanken van muziek van de diverse sprookjes en attracties ‘bewegen’ de fonteinen. Echt  fantastisch om te zien! Na de show zijn we een patatje gaan eten. Inmiddels waren we ook weer een klein beetje warm geworden. Toen twijfel; gaan we naar huis of de show van 19:15 uur ook nog kijken? Uiteindelijk zijn we gebleven. Het was inmiddels wel donker en moet zeggen dat het echt de moeite waard was.