Avifauna

SAM_0434Gisteren ben ik met mijn broer, schoonzus en beide nichtjes naar Avifauna geweest. Het is een park met een heleboel soorten vogels; van klein (kolibrie) tot groot (Zeearend) en met felle kleuren (Ara’s) of juist gedekte kleuren (uil).

We hebben gekeken bij het voeren van de Pinguïns en de Pelikanen. Zoals je op de foto (onderaan dit bericht) kunt zien, zijn de Pelikanen best groot en het kan het, met name voor kleine kinderen, ook best een beetje eng zijn zo dichtbij! Ook zijn er per dag verschillende (roof)vogelshows.

Wat ook erg leuk is, is het voeren van de Lori’s. Je kan een bekertje met nectar kopen en dan komen ze vanzelf naar je toe! Ze gaan zo maar op je hand, schouder of hoofd zitten. De Kiwi’s waren ook grappig, maar je moest wel erg goed kijken in het donker om ze te zien.

Aan het eind van de middag ben ik nog mee geweest naar de camping waar mijn broer stond. Het was erg leuk om te zien waar ze met hun tent staan. Daar hebben we nog lekker gegeten (vlees van de bbq en patatjes) en toen was het alweer tijd om weer richting Nieuwegein te gaan.

SAM_0405

SAM_0478SAM_0415