Lugano

Ciao,
We zijn weer terug van een heerlijk week in Lugano. Dit ligt in Zwitserland tegen Italië aan. Er wordt Italiaans gesproken en ook de sfeer, omgeving e.d. doet Italiaans aan.
We hadden een kamer in het Continental Parkhotel. Een mooi hotel bij het station van Lugano. Naar het centrum en het meer van Lugano was het zo’n 10 minuten naar beneden lopen. Minpuntje echter dat je ook het spoor over moet en de spoorbomen wel erg vaak en lang dicht waren.
We hebben de hele week prachtig zonnig weer gehad met zo’n 28 °C. Naast een paar rustige dagen hebben we een aantal mooie wandelingen gemaakt.
IMG_4966

Allereerst zijn we de berg San Salvatore op geweest. Er is een bergtreintje (Funicolare), maar wij zijn lopend naar boven gegaan. Je loopt over een bospad naar boven en er zijn diverse mooie uitzichtpunten. Boven is een restaurant met terras met fantastisch uitzicht over het meer. Vervolgens hebben we een ander pad naar beneden genomen dat uiteindelijk uitkwam in Melide. Vanaf hier zijn we met de trein weer naar Lugano gegaan.

Een andere wandeling die we hebben gemaakt is de olijvenroute (sentiero dell’olivo) tussen Castagnola en Gandria. Dit is een wandeling van ongeveer 1,5 uur langs het meer met mooie vergezichten en uiteraard olijfbomen. Langs het olijvenpad staan informatieborden over alles wat met olijven te maken heeft. De route eindigt in het bergdorp Gandria. Vanaf hier hebben we de bus terug genomen naar Lugano.

De Monte Bré is de ander ‘huisberg’ van Lugano. Hier zijn we als laatste naar toe gewandeld. De route de berg op die wij genomen hebben, begon in Gandria. Ook hier weer voornamelijk door het bos, maar dit keer met wat meer ‘haarspeldbochten’. Deze berg staat bekend als de zonnigste berg van Zwitserland en heeft ook een hoogte van bijna 1000 meter. Helaas was het toen wij er waren niet helder, maar ondanks dat prachtig uitzicht. De terugweg naar beneden was voornamelijk ‘trap’ lopen. En zoals je wellicht weet, is het prettiger om naar boven te klimmen (in ieder geval minder belastend voor de knieën) dan naar beneden te lopen. Maar ook hier kan gebruik gemaakt worden van de Funicolare. Zoals je op Tom z’n website hebt kunnen lezen, hebben wij allebei een fitbit. Die dag heb ik een record gehaald: 30.000 stappen en 240 trappen (alleen trap op telt!).
Naast al het lopen hebben we natuurlijk ook uitgerust en heerlijk gegeten.
Arriverdeci!

IMG_5099_2IMG_5178

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5133